Tisdag

Halloj! Vaknade för en stund sedan, måste kliva upp men kroppen orkar inte. Hoppas att jag hinner ändå, hehe. Har ungefär 1 timma på mig men ändå. Igår åkte jag till stallet ganska tidigt och när jag kom hem var jag tvungen att duscha, äta och plugga därför hann jag inte riktigt med uppdateringen. Men jag red fina Nobile, vilket gick bra! Vi hade markarbete och han lyssnade på bra. Sedan skulle vi galoppera över små bommar först en i taget som på volt och det funkade bra, sedan på båda bommarna alltså det var då ett ganska långt avstånd. Det gick helt okej. Nöjd är jag iaf över ridpasset igår. Bilder kommer förmodligen idag! Nu måste jag upp, skolan väntar! Kan bli lite tajt att blogga idag, men jag försöker! ;)

Borta bra, hemma bäst

Skönt att äntligen vara hemma! Att bara ha tre lektioner på måndagar är inte helt fel ändå. Ska till stallet om ca tre timmar, men innan det blir det att plugga.
 

Bilder från blandade ridpass

Old pictures.

Veckoplanering

Måndag: Skola, hoppträning
Tisdag: Skola, kanske upp till Centrum.
Onsdag: Skola, ridning.
Torsdag: Skola, plugga (?).
Fredag: Skola, slappa.
Lördag: Inget planerat.
Söndag: Inget planerat.
 

Måndag

Godmorgon! Vaknade för ungefär en timma sedan. Äter frukost nu medans jag sitter här och bloggar. Kort skoldag idag, börjar ca 09:35 och slutar 13:50 om jag mindes rätt. Sånna dagar är tummen upp! På kvällen sedan är det hoppträning, taggaaaaa! :D Har lite smått brottom nu, ska fixa lite inlägg som kan dyka upp under dagen.
 

Duschen, sedan film

Godkväll! Nu ska jag duscha och sedan glo på en film. Imorgon har jag sovmorgon så jag hinner nog uppdatera lite på morgonen! Får se om jag gör tidsinställda under dagen. Ska iaf försöka hinna med ett morgoninlägg och veckoplaneringen. Får ställa alarm tidigare så jag hinner ;)
 

Söndag

Idag har det varit en sån där slappdag. Regnat, åskat och blixtrat ute så jag har passat på att glo på film. The Hunger Games fick det bli idag igen. Funderar även på att se två filmer till, hehe, filmdag för mig ;) Har varit ganska seg med uppdateringen. 9:an som gäller nu, och jag kommer i stort sett plugga varje dag, så bloggen kommer ligga lite bakom, men jag försöker så gott jag kan. Tror att jag skrivit det här ett antal gånger, men tror ni vet nu hur det ligger till iaf. Nu ska jag fixa lite ''försenade'' ärenden, som att lägga in en design på en blogg.
 

Ridpasset i onsdags

Ja, nu sitter jag äntligen framför datorn, så jag kan skriva om ridpasset i onsdags, haha ;)
Red iaf Chivas, vilket gick helt okej. Vi gjorde skänkelvikningar och volter för det mesta och då blev han lite mjukare. Galoppen gick nog bäst, han förstog direkt galoppskänkeln och saktade av när jag ville att han skulle göra det. Vi har även fått en ny ridlärare, vilket kändes bra! Hoppas att det går bättre nästa gång, för han kändes lite stel i onsdags.
 

Lördag

Hej på er! I torsdags var det första lektionerna och det gick bra, även igår. Dock fick vi läxor redan nu, men dom har jag redan gjort klart. Har inte ännu skrivit om ridpasset, får se till att göra det idag. Har varit väldigt upptagen med att plugga osv. Så kommer det att se ut för mig nästan varje dag i stort sätt, därför kan det blir lite dålig uppdatering. Men det får jag se till att ordna. Idag har jag inga planer för dagen, fixa en blogg osv, och även hinna blogga! Nu ska jag kliva upp ur sängen, och fixa iordning frukost.

Torsdag

Godmorgon! Idag börjar lektionerna, känns väl bra antar jag, hehe. Sitter just nu och äter frukost vid datorn. Ska gå om ca en halvtimma, så jag tänke att jag skulle hinna slänga in ett snabbt inlägg också ;) Igår var jag så trött så jag somnade efter jag hade ätit.. Skriver om ridpasset när jag kommit hem från skolan, hinner inte nu. Nu måste jag slänga i mig det sista av frukosten.
 

Skriver om ridpasset imorgon

Skriver om ridpasset imorgon istället, håller på att somna vilken sekund som helst. Imorgon börjar iaf riktiga lektionerna, känns bra men att jag säkert kommer vara död. Får se om jag hinner uppdatera imorgon innan jag går hemifrån! Godnatt!

Helt slut efter ridpasset

Nu är jag hemma från stallet. Red fina Chivas, berättar om ridpasset snart. Nu ska jag duscha och äta, hörs snart igen! ;)
 
Jag och Chivas på maskeraddressyren, ni kan väl se vem jag och Chivas är? ;)

Stallet

Nu ska jag iväg till stallet, kameran hänger med idag igen, så jag vi får se om pappa fotar eller inte, men det tror jag ;) Kommer hem runt halv 8. Hörs då! :D
 
Outfiten idag.

Globen Horse Show 2011 del 3


Veckans blogg

Imorgon avslutar jag veckans blogg! Tre vinnare som sagt!
 
Klicka HÄR eller i menyn till höger för att anmäla er.

Hemma igen

Ja, nu är jag hemma igen! Det korta samtalet gick bra, pratade om betygen och så, hur jag vill att dom ska se ut när jag går ut nian. Jag har mina mål, och jag ska kämpa för det. Men jag får absolut inte sätta förhöga krav på mig själv. Vill verkligen inte sumpa dom betygen jag har nu, skulle vara en ren mardröm. Ja, som sagt, nu är jag hemma. Ska till stallet om ca 2 timmar. Blir nog bara att ta det lugnt tills dess. Tänkte redigera lite fler bilder från Globen. Lägger upp dom så fort jag har redigerat klart ;)
 
Porträttfotografering för ett tag sedan med Johanna - http://satsanderyttaren.blogg.se/ ;)

Trött och sliten

Trött, sliten och ont i huvudet, bra kombination. Ska iaf gå mot skolan snart. Har inte alls lust att röra på mig just nu, är så trött satt jag skulle kunna somna när som helst. Får väl göra det när jag kommer hem igen, borde nog behövas satt jag inte somnar när jag rider ikväll, haha, skulle inte hända, men ändå. Ska tugga i mig sista biten av mackan, sedan borsta tänderna och därefter gå. Hörs när jag är hemma igen ;)
 

Onsdag

Onsdag idag, tredje dagen i skolan. Ska till skolan för något samtal runt 1, ungefär 20 minuter, sedan slutar jag. Känns som att man är ledig idag, men så är det ju inte.. Imorgon börjar riktiga lektionerna, får se hur det går, om man är helt död, somnar på lektionerna. Närå, så får det inte bli. Men jag lär nog vara helt slutkörd av att behöva gå upp tidigt osv. Senare runt fem tiden ska jag iväg till stallet. Kan bli intressant vilka det är som går i ridgruppen då dom tydligen skulle slå ihop våran grupp med dom vuxna, ja, vi får se. Hoppas det blir bra! ;) Sen är det alltid lika spännande vilken häst man får rida :)
 

Utflykten

Godkväll! Idag var det som sagt utflykt med klassen vilket var helt okej. Inget badväder som sagt men det blev att spela golf istället. Gick inte särskilt bra då jag sköt bollen i vattnet ett antal gånger. Ja annars måste det väl ha gått hyffsat iaf! Därefter umgicks jag med Jennie och Jennie, tvspel som gällde för oss. Sedan glodde vi på The Hunger Games, riktigt bra film! Kan ha blivit en av mina favoritfilmer. Sedan har jag tagit det lugnt. Har fått träningsvärk efter ridningen nu, känns verkligen i benen. Omusklad och otränad. Imorgon är jag i skolan i kanske 20 minuter eller något sånt för något möte med mentorselever. Ska vara där på eftermiddagen så uppdatering på morgonen lär det nog bli! På kvällen är det ridning, kameran hänger med! Nu ska jag sova, godnatt! Jojuste föresten, ni glömmer väl inte veckans blogg?

På tåget

Nu sitter jag på tåget med klassen. Är nog snart framme. Det är inget vidare badväder idag, tråkigt. Får se om jag bloggar när vi är påväg hem ;)

Godmorgon

Godmorgon! Tisdag idag, ska iväg med klassen. Ska gå runt 9 hemifrån så jag måste kliva upp och göra mig iordning nu. Trött som jag vet inte vad, tycker inte om den känslan på morgonen. Jobbigt att ställa alarm och gå upp tidigt, är man ingen morgonmänniska så. Jag lär nog komma hem efter tre tror jag. Får se om jag hinner göra tidsinställda.

Godnatt måndag

Imorgon är det upp tidigt igen. Utflykt imorgon med klassen, kan bli skoj. Får se om man kanske badar lite, har inte badat på hela sommaren, kanske dags nu eller? Får se om jag hinner slänga in något inlägg på morgonskvisten och kanske göra några tidsinställda.
 
Pussade även lite på finingen idag. ♥

Dagens hopplektion

Vad härligt det var att komma tillbaka till stallet! Stog iaf uppskriven på Fritz, vi hoppade studs. Måste säga att det kändes riktigt konstigt att sitta där uppe på hästryggen när man inte har ridit på flera månader, rättare sagt på hela sommaren.. Riktigt roligt var det att komma tillbaka där jag verkligen mår som bäst. Ridlektionen bestog då av studs. För mig och Fritz gick det.. sådär. Helt okej från marken men sen när vi kom mot studsen blev det lite knas. Första hoppet var av två kryss, det kändes helt okej, sedan byggde Lotta upp fyra hinder i studsen. Nja, det funkade inte riktigt. Blev några stopp, pågrund av att jag inte riktigt hängde med och att jag inte var mer på. Sånt som händer såklart, men jag borde skärpa mig, ävens fast jag inte riktigt har koll på allting när jag inte har ridit på så pass länge (eller länge och länge, men tillräckligt länge för mig tror jag nog).
 
Det jag behöver tänka på är iaf att jag ska vara med på med benen och vara lite mjukare kände jag. Kände mig som värsta nybörjaren, haha, kommer väl in i det om några veckor. Är verkligen sugen på att köra igång, men idag kändes det konstigt faktiskt. På onsdag är det ridning igen, tror nog att jag är mera vaken då ;)
 
Såhär såg det ut idag då, inte så vackert, haha ;)

Snart stallet

Kom hem för en stund sedan, helt slut, känner mig helt borta i huvudet så jag ska nog vila lite innan stallet. Den där promenaden gjorde slut på min energi. Gick ändå upp ganska tidigt idag så det lär väl vara därför också. Måste även ladda batteriet till kameran så jag kan lägga in bilder ikväll. Ja om det nu blir någon uppdatering ikväll. Kanske är helt slutkörd efter ridningen. Har inte ridit sedan i juni, så jag kommer nog få träningsvärk. Nu ska jag ladda kameran och sedan vila ett tag. Får se om jag uppdaterar före eller efter stallet. ;)

Ut med lillebror och mammi

Halloj! Första dagen i skolan var det idag. Var en bra första dag i skolan, träffa vännerna osv. Dock kanske det inte var lika roligt att få schemat, då vi slutar ganska sent varje dag, och att jag fick underskåp. Haha, aja, sånt som händer. Kanske finns fördelar att ha underskåp ändå, men överskåp slår ändå allt! Nu ska jag iaf ut med mamma och lillebror.
 

Veckoplanering

Måndag: Skola, hoppträning på kvällen.
Tisdag: Skola, åka till Nicksta med klassen.
Onsdag: Skola, ridning på kvällen.
Torsdag: Skola.
Fredag: Skola.
Lördag: Kanske hitta på något med min kusin.
Söndag: Inget planerat.
 
Saknar ridläger 2009..

Ny omgång av veckans blogg

Tycker att vi kör på en ny omgång av veckans blogg! Utser tre vinnare på torsdag den 23 augusti!
 
Vill du bli veckans blogg hos mig?
Kommentera då ''Jag är med''.
För större chans att vinna:
- Följ mig på bloglovin'
- Länka att du är med på din blogg
Glöm INTE att kommentera ''Jag följer dig på bloglovin & jag har länkat dig i min blogg'' eller nåt sånt, så det blir lättare för mig! Jag följer även er tillbaka på bloglovin. Lycka till!
 
Ni kan även anmäla er genom min meny också som ni ser på höger sida!
 
Nu kör vi!

Måndag

Måndag idag då, skolan börjar även idag. Börjar elva och slutar runt tolv. Ska sedan hem och inte göra något speciellt tror jag. På kvällen är det stallet iaf! Äntligen! :D Tar nog med mig kameran. Ska göra lite inlägg nu, veckoplanering osv.. ;)
 

Godnatt

Nu måste jag stänga av datorn. Imorgon ska jag upp runt åtta/halv nio ungefär. Börjar elva, men orkar inte stressa ;) Lär nog uppdatera innan jag går mot skolan imorgon! :)
 

Söndag

Igår var det ju Haningedagen, hann inte uppdatera om det igår, så det får bli idag, men det skadar nog inte? ;) Träffade iaf mina US-kompisar och umgicks med dom. Sedan kom min kusin så jag gick runt med henne och kollade runt. Roligt var det ändå, då man inte var helt forever alone som jag trodde att jag skulle vara från början, hehe.. Träffade även en gammal ridkompis från Skutan som jag inte träffat på länge. Blev även målad i ansiktet, stog Lollo på ena kinden och HBRF på andra. Lyckad dag igår iaf!
 
Idag har jag inte gjort så mycket. Tagit det lugnt, målat naglarna, duschat osv.. Imorgon är det skola, går bara en timma, skönt! På kvällen sedan är det ridning i hoppgruppen, går inte att beskriva hur mycket jag längtar. Kommer säkert sitta och hoppa på sätet i bilen påväg till stallet av lycka, hahaha. Undra verkligen om jag fortfarande kommer sitta på lille Frank eller om det blir någon större ponny eller häst. Så himla nyfiken. Spricker snart av längtan.
 
Han kan iaf hoppa högt, den där lille ponnyn ;)

<3


Kingsland ridbyxor

Vad tycker ni om dessa ridbyxor, hiss eller diss? :) Jag tycker att dom var snygga, ser bekväma ut så det blir hiss för min del!

Bakrundsfärg på bloggen

Tänkte nu berätta hur man lägger in bakrundsfärg på bloggen! Det är inte så svårt egentligen.
 
Hitta först en färgkarta eller liknande.
 
I Photoshop finns det också en färgväljare, om ni ser färgerna (vitt och rosa) där längst ner till vänster. Klickar man där så kommer man till färgväljaren. Eller så kan man nog söka på google annars!
 
I färgväljaren kan ni välja vilken färg ni skulle vilja ha som bakrund. Där jag ringat in #ffffff, är då koden av den färgen ni vill ha som ni ska kopiera och klistra in i stilmallen. Ni behöver då inte kopiera #ffffff koden för det är vit färg, antar att ni kanske vill ha en annan färg. Då när ni väljer färg kommer det alltså komma upp den rätta koden där jag har ringat in med röd färg.
 
Leta upp denna kod i stilmallen (den brukar oftast vara längst upp).
body {
margin: 0px;
padding:0px;
background: #ffffff url ();
}
 
Där det står #ffffff klistrar ni in eran kod! Förhandsgranska och se om det ser bra ut och så kan ni spara! ;)
 
Hoppas ni förstog, har ni frågor så är det bara att fråga!

Lördag

Godmorgon! Ska strax cykla hemifrån, Haningedagen idag som sagt. Tror att jag kommer hem lite efter tre. Ska fixa lite inlägg nu ;) Hörs mera när jag kommer hem!
 

Haningedagen imorgon

Hej på er! Ska stänga av datorn nu, och sova. Imorgon är det Haningedagen, blir att hjälpa till där ;) Ska fixa lite inlägg till imorgon då jag är borta, så bloggen inte står tom hela dagen som den gjorde ganska många timmar idag. Nä, så ska det inte vara varje dag ;) Kommer iaf uppdatera innan jag går hemifrån imorgon. Godnatt på er, läsare! :D
 
För mig har denna ponny ett hjärta av guld.

Skrämmande meddelande

Fick nyss mail av våra mentorer om skolstarten osv, kom även på att det bara är 3 dagar kvar. Panik! Nervös människa, jadå.. Ursh, hatar att vara nervös hela tiden.. Som tur går vi bara 1 timma på måndag, skönt! Börjar även 11:00, så det är tummen upp! Kommer verkligen kännas konstigt att komma tillbaka till skolbänken.. Det är väl där jag hör hemma, så mycket som jag pluggar.. Vill man komma någonstans så. Taggad men ändå inte. Känner typ att jag kommer dö inför 9:an, men jag får tänka positivt!
 
Ska fixa lite inlägg nu, och lugna ner mig lite. Haha, stressade upp mig själv och började tänka på massa konstiga saker.
 
Älskade kanin.

Min dag

Idag har jag spenderat dagen med min kusin och hennes kompis. Vi har inte gjort så mycket annat än att spela tvspel. Haha, spelgalna tror jag ;) Hörs snart, ska nog vara lite social mot min kusin nu.
 
Old picture.

Mer tips här på bloggen?

Funderar på att dela med mig av flera tips här på bloggen. Bloggade här om dagen om ''Hur jag sparar mina bilder i Photoshop''. Skulle gärna vilja dela med mig av flera olika tips, kan handla om att koda bloggen eller någonting roligt i Photoshop! Ska tänka över det faktiskt! Finns säkert några intresserade där ute? Har fått många frågor angående att lägga in designer osv, vore väl roligt att ni fick lära er det också för det är inte svårt alls. Ska nog fixa ett litet tips senare idag! Vad sägs om det? :D

Säger nu med detta inlägg..

..godnatt ;) Imorgon är det fredag, ny dag, nya utmaningar. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på imorgon, får se om jag kanske träffar min kusin lite under dagen. Ja, nu måste jag borsta tänderna och sedan sova. Hörs imorgon, godnatt!
 
Slumpad bild från en Ponnycupsmatch mot Huvudsta Ridklubb ;)

Nyfärgat hår

Färgade håret idag, såhär blev det! :)
 

Nu har jag lottat ut vinnarna av veckans blogg!

 
Blogg 1
 
Blogg 2
 
Blogg 3
 
Grattis till er! :D
 
Ni som inte vann har chansen nästa vecka på måndag den 20 augusti! ;)

Nu är veckans blogg avslutad!

Klockan är nu 18:00, vilket innebär att veckans blogg är avslutad, ni kan alltså inte anmäla er nu när jag har avslutat den. Om en timma kommer vinnarna upp här på bloggen, håll utkik! :D

Tillbaka

Hemma igen. Får se om jag färgar håret ikväll, isf kommer jag lägga in före och efter bilder. Nu ska jag fixa massa inlägg som kommer dyka upp ikväll. Måste lägga mig tidigt idag, just därför, hehe. Ska ju även lotta vinnarna till veckans blogg också, så jag har lite grejer jag ska göra ;)
 
Finfina ponny! ♥

Ut i regnet

Tummen ner att det regnar ute.. Ursh och fy! Ska iaf hämta min lillebror på dagis nu, får ta med mig paraplyet ;) Bloggar så fort jag kommit hem! :)
 

Älska blå outfit

Fixade ihop en enkel outfit som jag tycker om. Älskar blått! :D

John Whitaker produkter

Gillar alla dessa produkter från John Whitaker! Mest ridbyxorna längst ner. :D

Avslutar veckans blogg idag

Idag är det då sista dagen att anmäla sig till veckans blogg. Avslutar veckans blogg idag klockan 18:00 och dom tre vinnarna kommer upp 19:00. Ni har alltså till 18:00 på er att anmäla er ;)
 

Dagens fråga

Såsom, Mountain Horse, Tretorn, Kingsland osv..? :D

Sista delen av Norrtäljebilderna

 

Godmorgon torsdag

Godmorgon! Idag är det redan torsdag, börjar närma sig måndag.. 4 days left. Planerna idag är nog att färga håret kanske, annars blir det nog bara att ta det lugnt som dom dagarna som är kvar på sommarlovet.
 
På måndag gäller det, då sitter jag där uppe på hästryggen igen!

Nu ska jag sooova

Godkväll! Ska stänga av datorn nu, och lägga mig. Imorgon lär jag vakna tidigt så jag uppdaterar då! Godnatt på er!
 

Sprallig kanin

Var så varmt och skönt ute så jag tog med min kanin ut ett tag, han blir alltid lika glad av att få komma ut! :D
 
Var något knas med kameran, så det fick bli iPodbilder.

Hemma

Nu är jag hemma igen. Måste erkänna att det är riktigt skönt väder ute. Hade på mig mjukisbyxor och en tjocktröja när jag var ute, var nog inte smart idé tror jag, hah. Svättades som en gris.. Men jag ska inte klaga egentligen, jag borde vara glad över att det är sol iaf ;)
 
Köpte en väska och hårfärg uppe i Centrum. Väskan behövs inför skolan, sen känner jag för att ''byta'' hårfärg, tröttnar på den jag har nu. Kul att testa andra färger!
 

I behov av ny väska

Hej på er! Planerna idag är att kolla på en ny väska, är verkligen i behov av en ny. Ska strax duscha och sedan möta mamma. Uppdaterar när jag kommer hem.
 
Funderar på den till höger eller den till vänster. Vad tycker ni..? :)

Imorgon...

...avslutar jag veckans blogg, så passa på att anmäla er innan det är försent. Utser som sagt tre vinnare någon gång under kvällen! Anmäl er genom menyn, eller klicka HÄR. ;)
 

Hur jag sparar mina bilder i Photoshop

Tänkte dela med mig av ett litet tips hur jag sparar mina bilder i Photoshop för bästa kvalité.
 
Steg 1
Klickar på ''Bild'' som finns längst upp, klicka sedan på ''Ändra storlek'' och därefter på ''Bildstorlek''. Varför jag ändrar storleken på bilden är för att det inte går att spara bilden i ''Spara för webben'' om bilden är förstor.
 
Steg 2
Har man redan bockat av (eller vad man ska kalla det) på ''Bibehåll proportioner'' så behöver man inte ändra ''Höjden'' för den ändras när man ändrar ''Bredden''. Så bocka av först, sedan ändra bara bredden. Jag brukar ändra bredden till 800, eftersom att jag lägger upp mina bilder i storleken 800 när jag lägger upp bilder på bloggen.
 
Steg 3
Efter jag har ändrat storleken på bilden klickar jag på ''Akriv'' och sedan ''Spara för webben''.
 
Steg 4
Det sista man behöver göra är att ändra från gif eller jpeg till ''png-24''. Det tycker jag är den bästa kvalitén. Sedan är det bara att klicka på ''OK'' så är man klar!
 
Detta är ett bra tips som jag brukar använda mig av varje gång jag sparar bilder i Photoshop. Tycker att kvalitén på bilderna blir riktigt bra tillskillnad från att spara i jpeg. Jag använder mig av Adobe Photoshop Elements 8, kanske eran inte ser likadan ut som min gör, men huvudsaken att ni förstår. Om ni inte har Photoshop går det att ladda ner gratis, man kan söka på google, skriv t.ex Adobe Photshop Free Download. Kan dock inte lova att alla är ''virusfria'', för det vet jag tyvärr inte.
 
Förstår ni inte, så är det bara att fråga! ;)
 

Globen Horse Show 2011 del 2


Bilder från Norrtälje del 6

Nästa del kommer imorgon! ;)

Snygga ridstövlar

Supreme Highrider & Tretorn Advance. ;) Vilka är era favorit ridstövlar? :)

Dagens fråga

Såsom hoppning, dressyr, fälttävlan, western osv...? :)

Sömnig

Vilken dag alltså, somnade från ett och vaknade vid halv fyra, ja, sova på dagen kan man också göra, haha ;) Behövde nog den där sömnen. Nu är jag iaf pigg så jag orkar uppdatera bloggen!
 
Gammal bild på mig och Liverpool, en ponny stog ett tag på Blåkulla.

Globen Horse Show 2011 del 1

Tror att jag satt längst ner förra året, dock inte bästa platsen, blir nog att sitta lite högre i år ;)

Tisdag

Godmorgon! Tisdag idag då, tar det nog bara lugnt idag med. Skönt när det finns sådana dagar ibland. Ska fixa frukost nu, sedan hade jag tänkt att lägga in en bildbomb från Globen Horse Show 2011.
 

Bedtime

Nu måste jag gå och lägga mig, måste börja vända på dygnet. Lägga mig tidigt och gå upp tidigt, sånt är livet. Hörs imorgon!
 
Gammal bild på mig och Curt.

Kaninmodell


Canonryttaren.blogg.se på facebook!

Nu har jag fixat en grupp på facebook där ni kan kontakta mig lättare om ni hellre vill göra det än att maila t.ex, ni kan även följa mig där. Kommer informera er när det är bloggtävlingar osv på facebook, satt ni har lite koll. ;)  
 
Klicka på bilden för att komma dit! :)
 
Ni kan även följa mig via bloglovin, klicka HÄR!

Minnen del 2

Alla bilderna är från 2008. Bilden där jag inte har glasögon tror jag är min allra första ridlektion.

Veckans blogg!

Tycker att vi kör igång med veckans blogg igen! Utser tre vinnare på torsdag den 16 augusti!
 
Vill du bli veckans blogg hos mig?
Kommentera då ''Jag är med''.
För större chans att vinna:
- Följ mig på bloglovin'
- Länka att du är med på din blogg
Glöm INTE att kommentera ''Jag följer dig på bloglovin & jag har länkat dig i min blogg'' eller nåt sånt, så det blir lättare för mig! Jag följer även er tillbaka på bloglovin. Lycka till!
 
Ni kan även anmäla er genom min meny också som ni ser på höger sida!
 
Nu kör vi!

Måndag

Måndag idag, ny vecka, nya tag. Om exakt en vecka sitter man vid skolbänken. Slår vad om att den här veckan kommer gå fort som jag vet inte vad.. Och om exakt en vecka sitter jag på hästryggen igen, det är en underbar känsla, längtar. Vaknade iaf för ungefär en timma sedan, tidigt vart det idag, ärsh skitsamma, det är lika bra att jag vänjer mig vid att gå upp tidigt ;)
 
 
Jag och Nobile.

Bilder från Norrtälje del 5


Jag saknar dig

20 juni 2010 ♥
 
Säger nu med detta inlägg godnatt, så godnatt! ;)

Bilder från Norrtälje del 4


Söndag

Söndag idag. Inget vidare väder är det heller, bara regn, regn och ännu mera regn. Därför passar det nog bra att bara sitta inne idag. Blogga, läsa lite engelskaböcker, spela tvspel typ är väl det man kan göra då kanske, haha ;) Innan skolan börjar har jag iaf planerna att köpa en ny väska, det skulle behövas då den nuvarande är sönder. En sväng upp till Centrum någon dag under nästa vecka då, sen inga planer, därför har jag lite svårt att göra veckoplaneringar, då jag inte vet riktigt vad jag ska göra på dagarna. Sen när skolan börjar kommer jag kunna göra veckoplaneringar varje vecka, då har jag lite mer planer vad jag ska göra under dagarna. Vet faktiskt inte varför det är så just nu, sitter mest inne och slappar dom sista dagarna som är kvar på sommarlovet. Kanske lika bra det då är man väl utvilad till skolan. Ska iaf äta lunch nu ;)
 
Juldressyr 2010 på Conquest.

Mitt mål med ridningen

Det jag försöker kämpa för är att bli ett med hästen, harmoni som det heter. Utvecklas i min ridning av mina hjälper samt utvecklas med hästen. Jag utvecklas något otroligt år per år. Jag är absolut inte bäst på att rida, och jag tänker inte försöka bli det heller. Jag kör på mitt eget race, kör i min takt. Jag kanske blir något när jag blir äldre, men just nu satsar jag på att bli ett med hästen. Kunna rida hästen som den egentligen borde ridas. Gör man misstag, så det klart man lär sig av det. Jag har gjort misstag jag med, det har nog alla. Men efteråt tänker man ''men herregud, varför gjorde jag så, sådär skulle jag inte gjort''. Ibland tänker man inte på vad man gör. Ridning är en svår sport, jag tycker det faktiskt. Det är inte bara att sitta där och rulla tummarna om man vill komma någonstans. Man ska inte ge upp, man ska våga tro på sig själv.
 
Har man ett mål, tycker jag att man ska kämpa för det, men sätt inte förhöga krav på er själva. Jag har alltid förhöga krav på mig själv i ridningen, misslyckas jag blir jag självklart besviken. Jag borde egentligen tänka att jag inte kan lära mig alltid på en sekund, det tar sin tid. Skit i vad alla andra säger, kör ditt eget race. Men ändå stoppar något mig att tänka att andra ska tycka illa om min ridning. Det trycker ner mig rejält mycket, jag borde inte tänka så egentligen. Kanske är jag inte ensam om detta, men tänker man inte på det, så är det ju inga problem alls.
 
Jag tävlar ofta, så jag har några mål där faktiskt. Att komma upp i högre klasser t.ex. Men det tar som sagt sin tid. Jag försöker köra i min egna takt. Långsamt men säkert, blir det för hastigt kommer det bara att bli fel. Vara med på fler lokaltävlingar kanske skulle vara något för mig. Än så länge har jag varit med på en lokaltävling på en fjording. Var ruskigt nervös, blir en annan känsla än t.ex klubbtävling. Ja, som sagt några mål har jag iaf. ;)
 
Lokal hopptävling på Blåkulla.

Minnen del 1

Sitter och kollar på gamla bilder, gud vad jag saknar dom tiderna.. Haha, kan inte låta bli att skratta åt mig själv på vissa bilder, ser riktigt rolig ut faktiskt! Riktigt liten var man också, hahaha ;)

Sova snart

Nu är jag klar med bloggen jag fixade, klicka HÄR för att komma dit! Fixar åsiktsinlägget imorgon istället, håller snart på att somna så det är nog bäst att jag går och lägger mig. Hörs mera imorgon! :)
 
 
Min första tävling.

Förlorar du hoppet, förlorar du allt

Hello! Ber om ursäkt för min dåliga uppdatering här under kvällen, har varit lite frånvarande för att jag har varit lite mer social mot familjen också. Ska nu fixa en blogg och redigera bilder från Globen Horse Show 2011. Funderar även på att skriva ett åsiktinlägg snart, får se hur jag gör ;)
 
Min fina ♥

Bilder från Norrtälje del 3


Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Hästar är otroligt vackra varelser och det har dom alltid varit för mig. Att man kan hanskas med sådana djur som hästar är något stort, faktiskt. Hästar är mitt liv, min fritid, kanske också blir min framtid. Är jag runt omkring massor av hästar, som t.ex att vara i ett stall, mår jag bra. Att känna lukten av häst, det går inte att beskriva. Jag blir lycklig bara jag får se en häst, kan vara vilken häst som helst egentligen. Varje gång jag ska rida ridlektion på Blåkulla, blir jag alltid taggad och nästan alltid nervös, beroende vilken häst jag ska rida. Längtar alltid till varje måndag och varje onsdag. Får något lyckorus i hela kroppen.
 
Jag är verkligen glad att jag har ridningen som min sport, att jag valde ridning. Ridningen har gjort så mycket i mitt liv. Jag har fått mycket bättre självförtroende, jag vågar lita mer på mig själv, jag är inte lika osäker på saker och ting. Egentligen är det min pappa jag ska tacka, han har stöttat mig igenom allting, fått mig att tro på mig själv, att våga ställa upp på t.ex tävlingar osv.. Att ha roligt i livet är det ett av de viktigaste, och det har jag, just pågrund av min sport.
 

Vanlig grimma eller lädergrimma?

Vad föredrar ni, en vanlig grimma eller en lädergrimma? ;)
 
 

Visste ni om denna ridsportsbutik..?

www.hastshopen.se, en ridsportsbutik på nätet ;) Butiken finns i Norrtälje. Skulle ha gått in där om det inte hade varit stängt, hade otur.. Dock verkar det som att produkterna är väldigt dyra. Massa märkesgrejer är det iaf där för er som är märkesgalna!
 

G.o.d.n.a.t.t

Slänger in ett snabbt litet godnatt inlägg här då på kvällskvisten! Snart kan man börja nedräkningen från 10. Snart 9 dagar kvar på sommarlovet. Känns lite overkligt på nåt sätt. Har nu helgen framför mig, kul att jag aldrig har några planer för dagarna som kommer. Får se vad jag hittar på. Ska alldeles strax sova, börjar avrunda här! Godnatt på er!
 
Globen Horse Show 2011. Skulle ni vilja se mer bilder? :D

Dagens blogg hos meagaiin

Jag är med och tävlar hos meagaiin.bloggplatsen.se om att bli dagens blogg.

Bilder från Norrtälje del 2


<3

En av våra bästa dressyrtävlingar i Ponnycupen, saknar..
 
 

Snabbändring i designen

Tänkte bara säga att jag bytte en bild i designen. Det är ju trots allt en hästblogg, inte bara en fotoblogg, så jag tyckte att en hästbild kan få vara med också ;)
 
Nu ska jag äta lunch (haha, sent i know). Därefter blir det bildbomber från Norrtälje! :)
 
Jag och Bandit när jag red honom ett tag i hoppgruppen ;)

När & varför jag började rida

Jag började rida när jag var tio år. Ungefär fem år sedan nu. Jag var med på ett hästkalas på Skutans Gård och då var det två hästar med som man fick rida. Tror att jag red båda hästarna då, minns inte riktigt, Zombra och Lexus tror jag att det var..  En C-ponny och en D-ponny (?). Jag tyckte att det var hur roligt som helst, precis som när man brukade rida på Skansen, haha, ungefär samma känsla där. På så sätt började jag faktiskt att rida och det var på Skutans Gård.
 
Varför jag började rida har ju en självklarhet, att jag tyckte att det var hur roligt som helst. Samt att mina föräldrar tyckte att jag skulle få en sport (hobby). Gick inte på någon annan sport innan, så det var tur att jag hittade det som passar just mig. Nu idag rider jag på Blåkulla Ridskola, och där trivs jag hur bra som helst. Om det inte hade varit för ridningen hade jag inte haft så bra vänner som jag har idag, kanske inte heller tyckt om fotografering. Det går verkligen inte att beskriva den känslan, hur glad jag är över att jag började rida för det är ju mitt liv, min fritid och kanske min framtid också ;)
 
 
Sjukt gamla bilder från 2008. Neff på dom två första bilderna, och Silja på dom två sista. ♥

Fredag

Godmorgon! Får lite smått panik då det bara är tio dagar kvar på sommarlovet. Har lovat mig själv att läsa engelskaböcker, eller iaf träna engelska. Skulle inte vara roligt att få F i slutet av nian. Men ändå längtar jag lite, jag vet faktiskt inte varför. Idag borde jag nog ta mig i kragen och faktiskt läsa böcker. Måste även ta vara på den tiden som är kvar innan skolan börjar (hitta på något roligt eller nåt).
 
Har inte hunnit att redigera bilder från Norrtälje, eftersom att jag har renoverat bloggen. Så det kan jag faktiskt ta och göra idag ;) Inga speciella planer för dagen annars, blir nog att blogga gärnet! :)
 
 
Gammal Skutantävling.

Designen klar!

Nu är jag äntligen klar med designen, blev typ nöjd för ''första'' gången, haha. Bloggen ser inte så stökig ut längre, utan det börjar likna något nu, inte sant? Återstår nu bara en sak i kodningen. Nu måste jag stänga av datorn, börjar bli trött! Godnatt!
 
Vad tycker ni om designen? :)
 
Hiss/diss?

Duschen

Godkväll, kära små läsare! Känns skönt att bloggen är färdigkodad, nu är det bara en ny och fräschare design som fattas. Ikväll tror jag att jag kommer börja med den, men tyvärr tror jag att det kommer att ta längre tid med denna design, den kanske blir lite mer avancerad än vad det andra designerna jag har gjort. Kodningen blir nog det svåraste. Tror nog att jag kommer att bli klar med den imorgon, vi får se! Nu ska jag iaf duscha. Hörs senare ikväll! :D
 
 
Oredigerad fågelbild från Fiversätraö 2011.

Det är roligt när man väl lyckas

Hej på er! Jag har hela morgonen suttit och kodat bloggen. Det är väl bara designen som är kvar tror jag ;) Det tar sin tid, men det är ju helt klart värt det!
 
Vad tycker ni om bloggen än så länge? :D

Renovering av bloggen

Tänkte nu göra en renovering av bloggen. Har lite planer på hur den kan se ut, får se om jag lyckas med det. En ny design kan dyka upp under kvällen eller under morgondagen ;)  

Onsdag

Godmorgon, läsare! ;) Vaknade för ungefär en timma sedan, satte direkt på datorn, hehe. Ska fixa frukost snart, därefter blir det nog att fortsätta mig in i tvspelvärlden ;) Ska även redigera fler bilder idag, men först blir det frukost som sagt.
 
 
Min första lokaltävling, på fjordingen Meja.

7 augusti

Inte långt kvar på sommarlovet. Om bara 13 dagar... börjar jag 9:an, helt sjukt vad tiden går. På ett sätt är det bra att tiden går fort, och det är för att jag snart får sitta på en häst igen. Går inte att beskriva hur mycket jag längtar att få sitta där uppe på hästryggen! Är faktiskt taggad om jag ska vara ärlig inför sista året i högstadiet, men samtidigt ruskigt nervös.
 
Dagen idag har jag egentligen bara kastat bort på att inte göra någonting alls i stort sett. Hade tänkt stänga av datorn & sätta mig och spela tvspel, mycket roligt liv hon måste ha tänker nog ni, haha. Imorgon har jag planerna att redigera fler bilder från Norrtälje, satt det kan komma upp en liten bildbomb! Vi hörs mera imorgon, godnatt!
 
Jag saknar dig, skrutt.

Gamla bilder


Veckans blogg, igen?

Har suttit och funderat ett tag över veckans blogg. Finns det intresse av er läsare att ha veckans blogg så är det klart att jag ordnar det. Funkade inte så bra förra gången, pågrund av att ingen anmälde sig. Trist, men man kan alltid köra på ett nytt försök? Eller vad tycker ni..?
 
 

Old pic's


Måndag

Godmorgon! Ska alldeles strax hoppa in i duschen, därefter äta frukost. Min kusin kommer snart så bäst att vara färdig tills hon kommer ;) Idag ska jag umgås med min kusin å hon sover över här ;) Filmkväll är planerat att ha ikväll, nicenice! Nu måste jag göra mig iordning.
 

Smarrig sockerkaka


Sockerkaka

Blogg.se har krånglat nästan hela eftermiddagen idag, surt.. Så fort jag klickar på översikten så dyker den där kossan upp, något som verkligen gör mig irriterad.. Bakade nyss sockerkaka, både ''vanlig'' och med choklad. Kan bli intressant hur det smakar ;)
 
Färga håret rött snart kanske...? ;) (Bilden är redigerad, har brunt hår i verkligheten..)

Breakfast

Hello! Vaknade för några timmar sedan. Idag har jag som vanligt... inga planer för dagen. Ska nu äta frukost iaf, senare kanske fixa lite med bloggen, ändra lite småsaker. Uppdaterar mer senare!
 
Saknar så otroligt mycket!

Bilder från Norrtälje del 1


Godmorgon lördag

Godmorgon! Precis nyvaken, satte på datorn direkt. Idag är nog planerna som så att ta det lugnt som det verkar som. Inga direkt planer sådär, så därför blir det nog att stanna inne & fixa lite med bloggen kanske & blogga såklart och redigera bilder. Man blir sjukt sugen på att åka till Runsten där alla är just nu, själv är man ju inte där :(
 
 
 
 
 

Smakprov


Länkning

Kör på en liten länkning här då, bloggen heter..
 
...fridajansson.webblogg.se. Klicka HÄR för att komma dit! ;)

Jag är tillbaka

Jag är ledsen att jag inte har bloggat.. Korkat av mig rent ut sagt. Jag var iaf i Norrtälje hos mormor förra veckan, måste ha varit den bästa veckan på hela sommarlovet. Jag har solat flera dagar i rad, blivit brun, åkt båt, träffat morfar, åkt till Grisslehamn, sett Viking Line & Silja Line från Ålandsberget, sett vart Astrid Lindgren bodde på somrarna osv.. Kom hem i söndags och har i stort sett inte gjort något särskilt. Mest tagit det lugnt då kanske. Över 800 bilder ligger i kameran. Ska väl sitta & redigera hundratals bilder idag ;)
 
Redan augusti föresten, inte långt kvar på sommarlovet.. Börjar snart 9:an, herregud vad tiden går fort.
 
Att vara utan ridningen i en hel sommar, är inte det lättaste. Längtar något otroligt!

RSS 2.0