Så glad just nu

Ååååh, kollade in på en blogg hur man laddade ner teckensnitt till datorn, och lärde mig på så sätt hur man gjorde & nu har jag fått nya teckensnitt på min photoshop! Gaah, ååh, så glaaad! Har inte vetat hur man gör på mer än 2-3 år, den bloggen gjorde mig dag. Nämligen tescho.se, klicka HÄR för att komma till inlägget där hon berättar hur man gör! Nu funderar jag nästan på att göra en ny header, med nya och fina teckensnitt :D  
 

Min favorithäst

Min favorithäst heter då Conquest som står på Blåkulla Ridskola. Han är född 1997 och är en liten C-ponny. Dock minns jag inte när han kom till Blåkulla, men det är nog iaf mer än ett år sedan, kanske närmare två år sedan måste det ha varit. När han var med första ridlektionen i min ridgrupp verkade han vara en busig ponny. När jag red han första gången kände jag inget speciellt för honom, jag vet inte varför. Jag minns när jag skulle bli skötare på någon häst där, då ville jag helst av allt bli skötare på Charming Curt kommer jag ihåg, men då förslog Emilie att jag kunde bli skötare på Conquest. Först kände jag mig osäker, men därefter tyckte jag att det var ett bra beslut ändå. Så fort jag blev skötare på honom, så började jag gilla honom mer & mer. Han var känd som sur och grinig i spiltan. Jag var rädd för honom, men jag bestämde mig för att försöka att inte vara det, eftersom att jag tyckte om honom så mycket. Jag red även honom mer & mer, och det var verkligen något speciellt med den ponnyn.
 
Jag minns vår tävlingstid. I hoppningen gick det inte särskilt bra för oss. Vi brukade alltid riva ett hinder, så vi kom aldrig till omhoppningen. Jag tappade även stigbyglarna nästan varje hopptävling, haha, skrattar åt det nu idag! I dressyren gick det nog bättre för oss. Red honom ett antal gånger i Ponnycupen på hemmamatcherna, det var på höstterminen 2011. Han var så jäkla underbar, och jag har aldrig passat så bra med en häst förut.
 
Bilden på mig och Conquest, överst i inlägget är fotad sista gången jag red honom. Det var på en blåbärstävling, eller om det var programridning i dressyr LC:2. Jag tyckte att det gick ganska bra ändå, och jag saknar det otroligt mycket.
 
Nu idag är jag förstor för honom, mitt hjärta krossades verkligen när jag fick höra det. Men tur är att han finns fortfarande, att jag kan träffa honom varje gång jag är i stallet. Jag har fina minnen men den ponnyn. Och jag saknar den tiden.. <3
 
Mina speciella minnen med honom kan komma i ett annat inlägg om ni skulle vilja läsa det? :D

Gullefjun

Lite mer bilder på mig och Nobile från framridningen igår, föresten är det Elin Kullman som har fotat bilderna! :D
 

Smarrigt

Hej på er! Idag vaknade jag runt elva, käkade därefter en supergod frukost som bestog av två mackor med nutella, blåbärsfil med banan och jordgubbar och även ett glas oboy! Vi tänkte gå till Centrum idag, men vi ska strax gå hem till mig och fixa en design till hennes blogg. Nu sitter vi bara och slappar framför datorn med muuusik.
 
Våran myskväll igår och våran smarriga frukost.

Filmtime

Sitter hemma hos farmor med finaste kusinen och har det nice! Tog med datorn då jag ville ladda över bilderna från kameran och även blogga såklart! :D Sover över här inatt, trevligt! Jag och Jennie ska kolla på film strax. Först en sorlig film, därefter skräckfilm med massor av goooodis! Nu blir det filmtime! :D Hörs imorgon, då blir det mer bilder från idag när jag red gullefjun (Nobile).
 
Att man kan älska ett djur så otroligt mycket, min bästavän.

Kärlek till er!

Blir så glad av dessa kommentarer, det går bra nu, och besökarna ökar även, så roligt!
 

Lyckad fredag

Åkte till stallet runt tjugo i åtta, byggde bana, knoppade Nobiles man och pannlugg, borstade på Nobile och Loona, fotade Elin och Mistel både på framridningen & inne på banan. Därefter gick jag ut med Nobile och red fram inför Pay & Ride, LC:2. Han kändes väldigt seg, hade knappt någon framåtbjudning. Men jag tyckte att han skötte sig bra ändå! Inne på banan kändes det riktigt bra faktiskt, ibörjan tänkte jag, men gud nej, det här gick väl inte bra. Men sedan efteråt ändrades känslan, tur det! Fick lite tips av Monica att hålla formen i hörnen och att hitta den stadiga formen. På sista travvolten hade jag tydligen bra ställning, bra ytterskänkel och bra undertramp, så det kändes ju bra! Bra med både negativt och positivt.
 
Därefter åt vi lunch, njöt av solen. Sedan byggde vi banan för hoppningen, Pay & Jump. Red Loona som sagt i hoppningen. Vilken skillnad det var på henne och Nobile, Loona kändes så mycket större och jag kände mig som en mini. Blev nästan lite höjdrädd däruppe, länge sedan man red stor häst. På framridningen var jag nästan lite feg av mig, red typ inte ordentligt, var nästan lite nervös där uppe. Men det gick hur bra som helst, hästen hoppar ju hur bra som helst! Inne på banan förvånade hon mig så galet mycket, gud vad fin hon var. Sjukt roligt var det, blev även felfri, fina häääääst! Gick över förväntan faktiskt, så glaaad!
 
Måste säga att denna dagen har varit lyckad! Roligt och ännu mera roligt! Hoppas jag får rida Loona fler gånger, börjar tycka om henne lite smått faktiskt.
 
Lite bilder från framridningen med fine Nobile. Fick dock inga bilder/film på hoppningen. :(

Nobile & Loona

Tänkte berätta lite smått vilka Nobile & Loona är.
Nobile är en söt liten D-ponny. Han är både duktig i dressyren & i hoppningen. Har tävlat honom en gång i hoppning 70 cm, och då tog jag hem segern. Jag har även ridit honom några gånger i hoppgruppen. Skulle vilja rida honom oftare då jag tycker om den ponnyn väldigt mycket!
 
 
Loona är en stor häst som jag dock aldrig har ridit, så därför blir det lite svårt att skriva om henne. Men jag har sett Johanna ridit henne ganska många gånger, och hon rider henne sjukt bra! Loona är en väldigt fin häst tycker jag, tycker om skimlar! :D
 

Just idag är jag stark

Godmorgon! Vaknade precis och ska strax gå upp och göra mig iordning. Åker redan runt halv 8. Tänkte bara säga att det kommer upp ett tidsinställt under dagen. Vet inte riktigt när jag kommer hem, men det kanske blir runt 4-5 eller någonstans omkring den tiden skulle jag tro. Nu ska jag kliva upp, uppdatering när jag kommer hem!

Sova

Ska strax borsta tänderna och hoppa i sängs. Alarm på 06:00 imorgon, så det blir att lägga sig i tid idag! Imorgon är det som sagt Pay & Ride på Nobile i LC:2 och Pay & Jump på Loona i 70 cm. Spännande ska det bli, speciellt att rida Loona för första gången :D Tar med mig kameran iaf imorgon, blir nog bilder iaf! Får se om jag och Elin kan fota varandra annars kanske hennes mamma kan klicka några bilder, vi får se! Om det blir bilder lägger jag upp dom sedan när jag kommer hem. Börjar bli lite småtaggad inför morgon, ska bli riktigt kul! Hoppas att mitt ben tycker detsamma. Vore inte så kul om det skulle göra skitont på hästen, aja, isf rider jag ändå, hahaha.. ;) Nu ska jag ta fram tävlingskläderna, borsta tänderna & därefter sova! Kommer nog upp lite tidsinställda imorgon! :D
 
Bild från Fiversätraö förra året, jäklar vad sugen man blir på att bada, åååååh!

Dagen i bilder

Outfiten idag, och bjuder på en ful bild på mig
 

Tur i oturen

Idag har jag cyklat ner till Tyresta med min kusin, farmor och faster. Påvägen dit flög jag även av cykeln. Kan inte bromsa med bakhjulet, så jag hade en ganska hög fart och nästan tvärnitade & bakhjulet kom en bit upp i luften och styret svängde åt något konstigt håll, så jag flyger av och slår i benen i cykeln och på marken. Tur bara att jag hann ta imot händerna i marken, annars hade jag kanske fått åka in med ambulans eller nåt om jag hade slagit i huvudet och tagit sönder glasögonen eller vad som helst. Fyfan, höll nästan på att spy, så äckligt var det, jävla klantskalle som inte har bromsar på bakhjulen! Ett tips nu mina vänner, testa aldrig det här, det blir inte roligt i slutändan!
 
Jag lever iaf, det är väl tur det! Hade en trevlig dag på Tyresta, ävens fast jag nästan haltade mig fram. Fick lite fina bilder osv. Hade även en liten piknick därborta, myyysigt!
 
Påvägen hem var vi även förbi Foderboden, kollade på lite hästgrejer, roligtroligt!
 
Bilder från iPoden, därför dålig kvalité.

Question

Ställer en liten fråga till er! Vilket tycker ni är snyggast av smal nosgrimma och bred nosgrimma?
 

Godmorgon torsdag

Vaknade lite tidigare idag, ganska skönt att inte sova bort halva dagen ändå. Ändrade planer idag, skulle egentligen suttit inne & inte göra något alls, men jag drar iväg och cyklar med min kusin, farmor & faster någongång på eftermiddagen. Tänkte iaf hoppa in i duschen en snabbis och därefter jag ska nog fixa något att äta.
 
På kvällen sedan ska jag fixa lite inför imorgon, ta fram tävlingskläderna & sånt. Ska nämligen upp tidigt då första start är 09:00. Det är väl det som händer idag tror jag. Ska börja göra mig iordning nu, hörs senare!
 
Två bilder från Instagram

Snygga pikér

Har alltid tyckts att pikér är snygga, t.ex dom här pikérna från Hööks för 479:- Lite dyrt men det är väl för att det är märkesplagg.
 
 
Vad tycker ni om dessa pikér? :D

Hello

Nämen tjenare kära vänner! Just nu gör jag inte speciellt alls, snackar med min polare Maja och kollar runt på olika bloggar. Idag har det varit en sån där tråkig dag igen, då jag mest suttit vid datorn och latat mig. En sån där dag då man bara kan sova ut. Det blir väl ungefär samma imorgon. Ursh vilken tråkig vecka jag har haft, jag har bara suttit inne och latat mig.
 
Men på fredag blir det skoj, då ska jag tävla Pay & Ride och Pay & Jump på Blåkulla. Ska rida Nobile i dressyren och Loona i hoppningen. Skulle egentligen haft Chivas i hoppningen, men han kan inte vara med då han ska iväg, så jag får prova rida Loona som jag aldrig ridit, det är iaf en stor häst. Får se hur det går, hehe! Nobile har jag inte heller tävlat någongång i dressyren så det blir spännande. Vet dock inte om någon kommer fota, men ja, blir det inga bilder så blir det inte.
 
 
Gamla bilder på mig och Nobile.

Regn, regn, regn och ännu mera regn

Vart är sommaren? Kul att det regnar i juni liksom.. Igårkväll öste det ner runt tolv på natten, började nästan undra om man skulle kunna somna då det verkligen dundrade på fönsterbrädorna. Ser ut som att det blir regn hela veckan, eller iaf nu dagarna som kommer, kul..
 

Old pictures

Älsklingen när han kom hem till oss

Min kanin några dagar efter pappa hade köpt honom, gud vad liten han var där. Jag älskar dig världens finaste! ♥

Följ min blogg med Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin

Redigera bort träns

Tänkte ge ett litet tips om hur man redigerar bort ett träns t.ex. Valde en bild på Johanna och Loona, och redigerade bort tränset och rosetten, var medveten om att jag förbättrade ljussättningen och konstrasten också.


Före och efter

Steg 1. Börja med att leta upp en bild du vill redigera.
Steg 2. Klicka på klonstämpeln

Steg 3. Välj ett område där du vill börja redigera. Först måste du ha musen på hästen hals om du ska redigera bort tyglarna t.ex och därmed klicka på Alt samtidigt som du har musen på halsen. Anledningen att man måste klicka på Alt är för att man måste ange en källpunkt (det vill säga, att man väljer ett område där man vill börja redigera bort något). Därefter är det bara att börja redigera.

Steg 4. Det är viktigt att när du har redigerat klart tyglarna och ska gå över till ett annat område som t.ex ridstöveln, så måste du ha musen på ridstöveln och klicka på Alt igen, annars blir det knasigt.

Tänk alltid att när du ska byta område så måste du klicka på Alt varje gång, och det är egentligen det som är det svåraste tror jag. Det gäller att ha tålamod!

Det tog sin tid för min att lära mig att redigera bort saker och ting i Photoshop men när man har kommit in i det lär man sig tillslut.

Har du frågor så är det bara att kommentera så kan jag försöka förklara bättre!

Mina inställningar i kameran i ridhus


Kan svara på den här i kommentaren i ett inlägg, så iaf ni också undrar får ni reda på det nu.


Jag använder mig av Canon EOS 550D. Först ändrar jag satt jag har inställningen Tv. Man kan även använda sig av manuella inställningen M.

Sedan ändrar jag ISO och slutartiden.
Nu står det Av på bilden, men om man använder Tv så finns det bara slutartid och ISO.
Om jag har på Tv använder jag: Slutartid: 1/100-160. ISO: 6400.
Om jag använder M är det nästan samma sak: Slutartid: 1/100-160. Bländare: Så låg siffra som möjligt, F4.5. ISO: 6400.
Det är verkligen skillnad om man fotar i ett ridhus på kvällen och om man fotar i ett ridhus när det är ljust ute (om solen lyser in förstås), då är dessa inställningar nog bäst att fota på kvällen. Men när det är ljusare, får man betydligt mycket bättre bilder, då kan man nästan minska på slutartiden om det blir förmörkt eller ISO:t. Blixt är även värdelöst när det gäller att fota i ridhus, så använd aldrig blixt!
Jag har även redigerat den bilden på Curt när han longerades, så det är ett tips också, ifall man vill ha en bra bild, så kan man redigera den. Jag redigerar alltid mina bilder, oavsett om dom redan är bra så gör jag alltid det. Det finns säkert ännu bättre inställningar än dom jag använder, men ni får testa er fram! Är det något som är oklart är det bara att fråga så får jag försöka förklara bättre! Lycka till.


Min kamerautrustning


Jag använder mig av Canon EOS 550D som är en riktigt bra kamera enligt mig! Jag har haft denna kamera i några år, men det tar sin tid att hitta dom rätta inställningarna. Men jag brukar köra på det som funkar mig bäst. Canon EOS 550D rekommenderas starkt för de som tycker om Canon såklart. Jag är verkligen nöjd med min kamera. Kärlek till den! <3


Det lilla objektivet är 18-55mm och det lite längre objektivet är 70-300mm. Jag använder näst intill aldrig 18-55mm objektivet. Däremot använder jag 70-300mm objektivet väldigt ofta. Det objektivet är bra att fota i t.ex ridhus. Jag har fått enorma bilder med detta objektiv. Jag tycker att den fungerar riktigt bra! Och om jag minns rätt finns den modellen både till Canon och till Nikon!


Julen 2011 fick jag denna godingen. Ett 50mm objektiv är det. Älskar verkligen detta objektiv när man t.ex ska fotografera natur. Bilderna blir väldigt ljusa och skarpa. Love it! <3


Mina kära kameraväskor, riktigt bra båda två! Använder mig mest av den lilla då den stora kan bli lite klumpig att ha med sig. Men den stora använder jag mig mest av om jag ska ha med mig matsäck eller liknande till stallet t.ex. Den har stora utrymmen och man får plats med flera objektiv i den. Den lilla är lämplig och bra i alla tillfällen!


Och sist men inte minst får jag inte glömma mina stativ. Stativet till vänster är ett enbensstativ och stativet till höger är ett trebensstativ. Jag brukar sällan använda mina stativ, men det kommer nog blir oftare nu. Stativet till höger är bra att fota t.ex djur eller liknande. Fungerar riktigt bra när jag skulle fotografera fåglar, dom blev riktigt bra och skarpa! Den till vänster används mer till ridlektioner t.ex. Båda två är riktigt bra tycker jag!

Presentation

Louise heter jag då, jag är en tjej på 15 år. Denna blogg handlar om mitt hästliv och även livet inom fotovärlden.

Jag rider på ridskola två gånger i veckan på en ridskola som heter Blåkulla Ridskola. Där har jag ridit ett par år nu, och jag trivs väldigt bra där! Jag rider i hoppgrupp (hoppspecial) på måndagar och i vanlig ridgrupp på onsdagar. Jag är även med i US (Ungdomssektionen) på Blåkulla, vilket är väldigt roligt!

Jag är också en tävlingsryttare, jag verkligen älskar att tävla! Jag är med i Ponnycupen i dressyr och tävlar mycket på ridskolan, mest klubbtävlingar. Jag har även startat en lokatävling i dressyr på en fjording som heter Meja, vilket inte gick så bra dock men huvudsaken man har roligt!

Min favorithäst heter Conquest, en liten C-ponny. Nu är jag förlång dock, men jag älskar den ponnyn fortfarande. 

Jag använder mig av Canon EOS 550D, och det är en riktigt bra kamera. Jag har haft den i ett par år och jag är sjukt nöjd med den! Jag tycker om att fota t.ex natur, djur. Fotografering tycker jag är väldigt roligt och något jag hoppas på att jag kommer fortsätta med i framtiden.


Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag flyttat över min blogg till canonryttaren.blogg.se, hade förut lifeabouthorses.blogg.se. Men den bloggen bara kronglade, så nu finns jag här istället! Hoppas ni som läste lifeabouthorses.blogg.se fortsätter att följa mig på denna blogg!


RSS 2.0