En vecka i nya skolan

Idag har jag gått precis en vecka i nya skolan och jag trivs bra! Har massa snälla och nya vänner!
 
I lördags var jag med på en tävling som hästskötare, var även en liten fotograf. Och fick till uppgift att skritta av hästen, som i detta fall var Nikita. Tyckte att det såg riktigt bra ut för Jackie och hennes fina tävlingshäst!
 
Red Nikita i söndags och red då ut i skritt och trav på en härlig slinga i skogen. Galopperade även lite åt båda varven i ridhuset. Var dock väldigt varmt att rida i söndags så jag var helt slut efteråt!
Idag var jag också hos Nikita. Skötte henne och skrittade ut på en slinga. Gick bra! Hehe ska nog även till Nikita imorgon också! Tror att det blir uteritt då också. 
 
Imorgn ska vi även på studiebesök i stallet vi ska rida på med skolan, ska bli spännande!
 
Lite rörigt inlägg kanske, men att blogga precis innan man håller på att somna kanske inte var så smart!

Första skoldagen avklarad!

Idag var det som sagt första skoldagen, och det var ju pirrigt! Det konstiga var att jag knappt var nervös på morgonen hemma, men när jag väl var framme så blev jag sjukt nervös. Brukar ju vara tvärt om för mig, vilket kändes lite konstigt. Men allt gick bra, och dagen var ju ganska kort, så det var ju härligt! Och måste säga att vilken gullig liten klass jag verkar ha, alla jag pratade med verkade snälla och alla lärarna också! Jag känner att jag trivs redan nu första dagen, och jag hoppas verkligen att det fortsätter vara lika positivt! Imorgon börjar lektionerna, och jag längtar redan! Är det normalt att längta till skolan, haha? Iaf, så känner jag mig ganska stolt över mitt gymnasieval, för jag känner mig ändå rätt lugn och trygg. Hade det inte varit hästprofilen som är mitt fall är mitt intresse och något jag vill och hoppas att jag kommer att göra i framtiden så tror jag att jag hade varit ännu mer nervös än vad jag har varit idag. Så jag är riktigt nöjd över dagen och jag kände igen två stycken i klassen, vilket är ett plus i kanten! 
 
Som sagt, jag överlevde första skoldagen!!! Och det lär ni nog se på mitt leende på bilden över! 
När jag hade gått av tåget på hemvägen så mötte jag mamma på en cafe och åt lunch där. Sedan handlade vi även lite, och sedan har jag bara varit hemma och tagit det lugnt.. Helt slut efter första skoldagen, uppenbarligen så somnar jag tidigt ikväll!

Godnatt!

Har duschat, tittat på en serie och lite sånt. Har ställt alarm tidigt imorgon, så därför ska jag gå och lägga mig strax. Ja, som sagt, gymnasiet imorgon då! Känner mig inte alls så nervös just nu, vilket känns rätt så skönt! Men jag tror att det inte går att motstå imorgon, för då är det nog allra värst på morgonen, men när jag väl kommer dit så tror jag nog att allt kommer kännas bra tillslut. Jag mer längtar och är taggad än att vara det motsatta, alltså nervös och ''ledsen'' över att skolan börjar. 
 
Nu är det dags att borsta tänderna, och sova! Ska försöka uppdatera lite innan jag åker till skolan, om jag hinner. 
 
Har nog glömt att berätta att när jag var på läger förrförra veckan på Blåkulla, så fick jag rida största hästen där, Goliat, som ser ut som en älg i mina ögon. Kände mig rätt liten faktiskt ;)

Veckoplanering

Måndag: Ta det lugnt, ladda upp inför skolan.
 
Tisdag: Skolan börjar. 
 
Onsdag: Skola, kanske rida Nikita.
 
Torsdag: Skola.
 
Fredag: Skola, ridlektion på Blåkulla.
 
Lördag: Inget planerat.
 
Söndag: Inget planerat.
 
Ganska oplanerad vecka ändå. Men ska kanske färga håret också någongång under denna vecka och vet inte om jag ska rida Nikita något mer denna vecka, isf kanske det blir på en helgdag. Sedan ska jag väl kanske träffa kompisar eller något sånt. Så, så ser min vecka ut! 
 
Har ni mycket planerat denna vecka? 
 

Godmorgon!

Godmorgon måndag! Idag har jag inga planer för dagen, förutom att tagga tills imorgon då jag skolan börjar! Verkar som att de flesta börjar idag. Jag är ändå lite glad över att jag inte börjar på en måndag, eftersom att måndagar är värst. Känns helt sjukt vad tiden har gått fort, och det känns så konstigt att inte komma tillbaka till gamla skolan som man har gått till nästan varenda dag (utom helger då förstås), i ungefär fyra år. Här kan man ju prata om vilken omväxling! Ny skola, nya vänner, ny omgivning, allt.. Börjar känna nervositeten krypa fram. Imorgon får jag även sällskap påväg till skolan, så det känns skönt när det är första dagen! Känner mig inte så himla nervös nu, men jag kan aldrig säga aldrig för imorgon kommer jag knappt kunna äta frukost, brukar alltid vara så när jag är pissnervös... Idag är det bara att ladda upp och imorgon är det bara att tuta och köööraaa!
 

Seriemys

Nu ska se på Teen Wolf, och ha lite söndagsmys med mig själv! 

Norrtäljeresan, sista delen


Taggad till gymnasiet

Idag är det exakt 2 dagar kvar tills skolan börjar. Känns himla nervöst! Men vad jag längtar! Jag tror att det är första gången jag faktiskt vill till skolan. Jag tror att jag kommer trivas bra! Dessutom är det ju hästprofilen, och det känns mer än toppen! 
 
När börjar ni skolan?
Jag hoppas ni får en bra skolstart, vilket jag tror och hoppas att jag kommer att få iaf!

Söndag

Igår träffade jag en kompis jag inte träffat på länge. Sov hos henne och hade det trevligt! Härligt att man kan bli vänner och träffas igen efter så lång tid. Man var väl liten och omogen, men nu har man ju helt annan personlighet om man ska jämföra med några år tillbaka.
 
Var iaf tvungen att gå upp tidigt idag, så jag gick hem från min kompis runt halv tio. Och åkte därefter till Nikita. Mockade, fyllde vatten och torvade. Hämtade därefter Nikita i hagen och skulle börja borsta, men upptäckte då några sår som jag tyckte så ganska färska ut (som uppenbarligen hade inträffat under morgonen eller så). Ett sår var ganska stort, men inte så djupt, men ringde ändå Jackie direkt och då kom hon efter ett tag. Visade sig att det inte var någon större fara och att jag hade kunnat rida, och att hennes konstiga beteénde bara var att hon var brunstig. Så ja, så kan det gå! Men fick ändå se hur jag skulle rengöra såren osv.. Så det var ändå lärorikt, att jag vet det till nästa gång! Åkte därefter hem och vi bestämde att jag ska rida henne någongång under nästa vecka istället då hon inte är lika brunstig. 
 
Tänkte resten av dagen bara ta det lugnt, eftersom att skolan börjar på tisdag. Bra att vara utvilad! 
 

Jag och Nikita igår

De bästa bilder pappa fotade igår på mig och Nikita. 

Hemma från stallet

Kom ut till stallet senare än planerat, men allt har gått bra! Red ut ensam på en liten slinga i skogen, och travade därefter åt båda hållen på travbanan, och hon kändes fin! Kändes nervöst nu när det var andra gången jag red henne. Och allt annat runt omkring som skulle göras, eftersom att jag inte ville göra något fel eller missa något. Vore ju inte så roligt, men lyckades göra mitt bästa, vilket nästan är det viktigaste. Kände verkligen att jag inte är van vid att vara medryttare, tog himla lång tid allting, kanske beror på att jag är så himla noga. Ska bli skönt när man börjar komma in i rutinerna! Möjligtvis rider jag även henne på söndag, isåfall vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, får se helt enkelt. 
 
En bild från idag

Mot stallet

Ska strax åka till stallet, väntar bara på att pappa ska hämta upp mig. Får hoppas på att Nikita är på bra humör, fick höra att hon var lite grinig idag. Får hoppas på att det går bra, eftersom att det är ''första'' gången jag har allt ansvar själv. För er som inte vet så är detta första gången jag är medryttare, om jag nu inte har skrivit det redan innan, men det ska iaf bli spännande! Hörs när jag kommit hem igen!
 
Här kan man ju snacka om att hoppa högt över hindret, hah, knas Frank. (Jag och Frank på en hopplektion för ett tag sedan).

Maja och Acke

Här har vi då Maja och Acke som jag fotograferade i onsdags och torsdags.
Jag tycker dom är fina tillsammans, håller ni inte med? :)

Sötaste fölet jag sett


Rubriker är inte min grej

Att det alltid ska vara lika svårt att komma på en bra och rimlig rubrik.. Verkar inte bara vara jag som har detta problem med rubriker. Kom iaf hem igår, och då tog jag bara det lugnt och tittade på min favoritserie.
 
Idag har jag inga planer, förutom på kvällen då jag ska iväg och rida Nikita. Första dagen idag som medryttare, ska bli spännande! Ska iaf rida ut en sväng, och trava lite på travbanan. Ta det lite lugnt helt enkelt. Sen blir det lite sysslor i stallet också! Ska fråga pappa sen om han kan fota lite, isåfall bjuder jag på lite bilder ikväll! 
 

Torsdag

Är hos min kompis just nu! Kom hit på tisdagkväll och ska hem nu kväll. Igår hänkade jag med Maja till hennes medryttarhäst Acke, fick även se två supersöta föl och så fotade jag en hel del naturligtvis! Idag ska jag med dit igen och fotografera när hon rider, så det lär bli mycket bilder att redigera sen! Sen ikväll hämtar pappa mig, så när jag kommer hem ska jag se till att börja redigera, för jag tror nog att ni vill se dem söta fölen för man smälter nästan och självklart lite fina bilder på Maja och hennes söta lilla häst! 
Här får ni en liten sneakpeak på ena fölet!

Bilder från Norrtäljeresan del 3


Tisdag

Godmorgon! Klev upp tidigare än jag vanligtvis brukar göra. Tänkte strax äta frukost och ta det lugnt nu på morgonkvisten, därefter ska jag ut en sväng med min mor. Och ikväll ska jag iväg till en god vän som jag inte träffat på mer än ett år. Ska sova hos henne två nätter. Och även följa med henne till sin medryttarhäst, tänkte fota henne när hon rider också! Så jag kommer hem igen på torsdag, men jag lär nog blogga ändå tror jag! 
 
Har en ganska planerad vecka faktiskt. 
På fredag ska jag förmodligen rida Nikita. Har ingen aning om jag ska rida ut, eller bara ta ett promenad eller om jag ska rida på ridbanan. Får se hur jag gör. 
Och på lördag eller söndag ska jag nog också rida henne. 
 
Så detta lär bli en toppenbra vecka nu innan skolan börjar ;)
 
Lite fler bilder från i söndags när jag provred Nikita. 

Ganska roligt med Photoshop ibland

Satt och exprementerade lite i photoshop, och resultatet blev såhär! Rätt så nöjd faktiskt!

Provridning - Video


Fullspäckad helg

I lördags var jag och tittade på min skolan som jag ska börja i (för att jag ska veta vägen dit när jag ska skolan första dagen). Sedan följde jag med min kusin in till stan i Gallerian. Kollade runt lite där och köpte en frapino. Satt och fikade där ett tag sedan åkte vi hem. 
 
Igår var jag och provred en häst som jag ska bli medryttare på. Det gick super! Nikita heter hästen. Ska redan börja rida nu denna vecka, på fredag och lördag tror jag. Och måste säga redan nu att vilken cool häst det är! Jättefina gångarter och fint steg! Vilken skillnad det var att rida på en riktig tävlingshäst om man jämför med en ridskolehäst. Har aldrig varit ''medryttare'' tidigare, eller jag har ridit privat och så, men aldrig haft medryttarhäst en längre period. Men detta känns verkligen bra! Längtar redan till fredag då jag troligtvis ska ha henne då!
 
Fina Nikita! 

Goda nyheter

Idag fick jag reda på en väldigt bra och roligt nyhet som kommer inträffa i höst! Dock tänker jag inte avslöja något förrän jag vet helt säkert, men det är iaf något med hästar ;) Kan bli väldigt spännande och något jag längtat efter länge! Kan ni gissa? :)
 
Blir iaf väldigt mycket ridning i höst, vilket inte gör mig något för det blir jag bara glad av, att få spendera den mesta tiden med de underbaraste djuren. Ridlektioner på ridskolan, ridning varje vecka med skolan, osv när höstterminen börjar. Tror att mitt schema framöver bara kommer att vara hästar, hästar och hästar! :) 
 
Gammal bild, men detta är livet!

Härliga uteritter

- Dag 3.
Idag red vi ut på båda passen. Red först Dejavou, och därefter Mistel. Härligt var det, uteritter är nog ett av det bästa som finns, verkligen mysigt! Kör på lite dagens bilder då ;)
Blir inte superkvalité (eftersom att bilderna är fotograferade av iPhonen). 

Dag 2

Idag har vi som igår jobbat hårt på förmiddagen och ridit och utfört lättare arbeten på eftermiddagen. Red först Deja Vou, vi red i ridhuset och arbetade självständigt, och idag började vi även trava lite. Kände verkligen att han var seg, antagligen för att han inte ridits så mycket under sommaren (det är ju därför dom sätts igång just nu) Men mot slutet fick jag fram honom bättre! Efteråt red vi ut en sväng och då red jag Chivas. Gick bra det med! Helt slut idag med när jag kom hem. Ingen morgonmänniska är jag inte direkt, så det blir lite kämpigt att gå kliva tidigt. 

Bilder från Norrtäljeresan del 2


Härlig och varm dag

Dag 1 idag då på lägret. Jobbade stenhårt på förmiddagen, åt sedan lunch och därefter ridit två hästar i värmen på eftermiddagen. Helt slut just nu. Märks att man inte ridit på ca två månader, har redan ont i hela kroppen. Skrittade iaf Chivas i ridhuset och Mistel ute på ridbanan. Båda två var fina! Mistel var däremot väldigt långsam så var nästan tvungen att skänkla i varje steg, kändes rätt rejält i benen efteråt. Dessutom har det varit väldigt varmt idag och jag hade på mig för mycket kläder, blir det lika varmt imorgon tänker jag inte gå med tjocktröja, det var ganska korkat!
 

Stallet

 Är i stallet nu och äter lunch. Ska snart rida två hästar. Chivas och Mistel blir det nog! Mer bilder kommer ikväll! :)

Amazing day

Idag har jag som sagt varit på stranden och badat för fullt, solat och haft en liten picnick! Farmor var bäst som tog med sig melon och jordgubbar. Vilken härlig dag har det varit idag! Åt pannkakor till middag med glass och har även bakat en kladdkaka idag! Ikväll blir det filmmys, bra lördag dehär! 
 

3 Augusti

Kom hem från Fiversätraö i torsdags. Har sedan dess bara tagit det lugnt här hemma. Idag ska det blir strålande väder så vi ska ner till stranden och bada.
 
Kan inte förstå att det redan är augusti. Har drömt hundra nätter (känns det som) om den dagen då jag börjar gymnasiet. Har tänkt mycket på det, är redan nu sjukt nervös. Det är bara 17 dagar kvar och tiden går så otroligt fort. 
Livet känns himla bra nu. På måndag kommer jag äntligen få sitta på hästryggen igen! Ska nästa vecka vara med och hjälpa till att sätta igång hästarna, ska bli roligt, ser fram emot det! Och jag är nöjd med mitt gymnasieval, känns himla bra att få gå på en linje jag brinner för - Häst Profilen. Känner mig ändå ganska lugn men är ändå pirrig i magen för vad som väntar.. 
 
Bilder från Norrtälje och Fiversätraö kommer så småning om, ska till stranden snart, så ska nog redigera lite bilder när jag kommer hem.
 
Nya skalet

RSS 2.0